Door de krappe bemestingsnormen en de toenemende gewasopbrengsten is het een uitdaging om de gewassen gedurende het seizoen naar behoefte te voeden. Daarnaast is het van belang om de verliezen door uitspoeling en vervluchtiging te beperken. Dit vereist van u als veehouder een strategie, ook wel een bemestingsplan genoemd.

Op basis van de grondsoort op uw bedrijf en de gewassen helpt Wolswinkel u graag met het opstellen van dit bemestingsplan. Het voornaamste doel van dit plan is het realiseren van een vitaal gewas wat vervolgens weer tot hoogwaardig ruwvoer leidt en uiteindelijk dus een gezonde koe betekent! Om dit allemaal te bewerkstelligen adviseert onze ruwvoerspecialist u graag over de toediening van meststoffen. Indien u nieuwe grondonderzoeken heeft, neem dan vooral even contact op voor goed advies.

Wij hebben dankzij het voercentrum de benodigde kennis over bodemkwaliteit, gewasopbrengsten, gewaskwaliteit, bemestingsstrategieën en inkuilmanagement. Deze kennis zetten we graag voor u om in advies op maat!

Graslandkalender nodig? Van harte welkom in onze Farmshop; of neem contact met ons op!

Contact / Neem contact op met Wolswinkel

Foto van Kees Meerbeek

Kees Meerbeek

Specialist ruwvoer en bemesting